15 Nisan 2014 Salı

Peru Gezi Rehberiniz

Peru Hakkında Anahtar Bilgiler,

Kıtanın bu üçüncü büyük ülkesinde 29,5 milyon kişi yaşıyor.
Nüfusun sadecee %15′ini beyazlar oluşturuyor. Büyük çoğunluk (%45) Amerindian ırkına mensup.
Halkın yaklaşık %54′ü fakirlik seviyesinin altında olmasına rağmen son derece başarılı bir eğitim sistemi sayesinde okuma yazma oranı konusunda %92 ile Güney Amerika’nın Brezilya’dan sonra ikinci sıradalar.
1533 yılındaki İspanyol isgaline kadar İnka İmparatorluğu’nun merkezi Peru’ydu.





Peru Latin Amerika’nın en büyük altın, kalay ve kurşun üreticisi; dünyanın en büyük ikinci bakır üreticisi (Şili’den sonra).
Peru doğal felaketler konusunda şanssız bir yer, depremden yanardağ patlamalarına, sellerden, toprak kaymalarına her türlü felaketin görülme sıklığı oldukça yüksek.
Dünyanın en büyük ikinci nehri (hacim olarak ise en büyüğü) olan Amazon Peru’dan, Nevado Mismi Dağı’nın eteklerinden kaynak alıyor.
Dünyanın en yüksek kum tepesi Nazca yakınlarında bulunan 1176 metre yüksekliğindeki Cerro Blanco.
1 TL= 1,5 Sol
Peru patatesin, domatesin ve avokadonun anavatanı, toplam 4000 çeşit patates türü bulunuyor. 7000 sene kadar önce dağ insanları tarafından yetiştirilmeye başlanmış.
Peru mutfağı dünyanın en iyilerinden biri. Kayıtlara girmiş toplam 468 adet yerel yemek çeşidi var. Listenin baş köşesinde ise “cuy”, yani kavrulmuş Hint domuzu bulunuyor.
Bir ülkedeki en fazla kuş çeşidi Peru’da bulunuyor: tam 1701!
Hola: Merhaba             Gracias: Teşekkürler
UNESCO Dünya Mirası listesinde Peru’ya ait 11 yer var.
Neyi meşhur: Machu Picchu, Nazca çizgileri, Pisco sour, koka yağrağı

Ne satın almalı: Alpaka yününden kıyafetler, Pisco sour 

Başkent Lima Hakkında,



Ama öncelik ile Lima Demişken Adriana Lima değilmi?

Lima diyince aklıma dünyaca ünlü manken Adriana Lima geliyor aklıma gerçekten nefis bir kadın Yaratıcı yüceliğinş ve güzelliğini bu kadında göstermekte sanırım sizde bana katılıyorsunuz,aşağıdaki resimlere baktığınızda bana birkezdaha hak vereceğinize eminim.








Lima son derece düzgün, güzel, modern, turistik, sevimli, düzenli, aynı zamanda şahsına münhasır bir şehir. Ben Lima`yı `more than Europe` olarak tanımlayabilirim. Çünkü, İspanyol kolonisi olduğu zamanlardan kalma Avrupalı sokakları, meydanları, heykelleri, binaları var ama onun yanında bir kere inanılmaz güzellikteki Pasifik Okyanusu manzarası, İnkalardan kalma 200`den fazla piramit kalıntısı, doğal güzelliği ve son derece misafirperver bir halkı var. Elinizde bir haritayla, bir rehbere ihtiyaç duymaksızın saatlerce o güzel `Avrupalı` meydanları ve sokakları gezebiliyor, Lima, blogda'da belirttiğim gibi bir Güney Amerika ülkesi olan Peru'nun başkentidir. Büyük Okyanus kıyısında bir liman olan Callao'dan 12 km içeride Avrupadaki güzel başkentler gibi Rimac nehri üzerinde kurulmuştur.

Peru'nun siyaset, endüstri ve bilim merkezi olan Lima, krallar'ın şehri olarak tanımlanmıştır. Çünkü bu şehrin kurulacağı yer, Peru'da her yıl 6 Ocak'ta kutlanan Krallar Şenliği sırasında belirlenmiştir.



Sizleri nefis Lima resimleri ile başbaşa bırakıyorum,






















Limanın Gettosu da oldukça Renkli bir hava ve Atmosfer sunuyor,






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder